הקיץ הישראלי מביא איתו חום כבד, לחות, ורצון עז לאוכל קליל שמרענן אותנו ולא מכביד. במקום תבשילים כבדים או ארוחות עתירות פחמימות, חזה עוף הוא פתרון מושלם: הוא דל שומן, עשיר בחלבון, מתבשל מהר מאוד, ומשתלב עם אינספור טעמים של ירקות, פירות ותבלינים. מעבר לכך, הוא זמין, נוח לעבודה, ויכול להפוך תוך דקות למנה צבעונית ומרעננת שתשדרג כל ארוחת צהריים או ערב. הנה חמש הצעות לארוחות קיץ פשוטות וטעימות, עם טוויסט קטן שהופך אותן לבלתי נשכחות.
סלט חזה עוף עם נגיעות ים-תיכוניות
החיבור בין סלט קריר לבין נתח חזה עוף עסיסי על הגריל יוצר איזון נהדר בין קלילות לשובע. קוביות חזה עוף חרוכות קלות מוגשות על מצע של עגבניות שרי מתוקות, מלפפונים פריכים, בצל סגול וזיתים שחורים. פיזור של גבינת פטה מפוררת, שמן זית איכותי, מיץ לימון סחוט ועלי נענע טריים הופכים את הסלט הזה לארוחה מלאה בטעמים. רוצים לגוון? הוסיפו גרגרי רימון או חומוס קלוי לקבלת קראנצ’יות מתבקשת.
חזה עוף קר עם אבוקדו ומנגו
לא כל ארוחת קיץ חייבת להיות חמה. בישול קצר של חזה עוף במים עם מעט מלח, פלפל ועלה דפנה יוצר בסיס עדין שאפשר לקרר ולפרוס דק. מעל מניחים פרוסות אבוקדו רכות ומנגו מתוק-חמצמץ. כמה טיפות ליים, מעט רוטב סויה עדין ופלפל שחור גרוס יוצרים מנה קלילה, בריאה ורעננה במיוחד. זו מנה מושלמת לימים חמים במיוחד, כשלא מתחשק לעמוד ליד הכיריים.
טאקו חזה עוף בסגנון מקסיקני
כדי להכניס צבעים ואנרגיה לצלחת, מכינים טאקו קטן עם טורטיות תירס. ממלאים אותן בחזה עוף מוקפץ עם פפריקה, כמון וצ’ילי, ומוסיפים מעל סלסת עגבניות טרייה, רצועות חסה קצוצות ואפילו קוביות אננס מתוקות. השילוב בין חריף, מתוק ורענן הופך כל ביס לחגיגה של ממש. למי שאוהב חריפות, ניתן להוסיף רוטב צ’יפוטלה מעושן שמעניק עומק נוסף.
חזה עוף מוקפץ עם ירקות קיץ
במקום תבשיל כבד, מחבת חמה אחת מספיקה. קוביות חזה עוף מוקפצות עם פלפל אדום, קישוא, בצל ירוק, נבטים ורוטב סויה קליל יוצרים מנה מהירה שמוכנה בעשר דקות בלבד. היא צבעונית, קלה לעיכול, וטעימה במיוחד לצד אורז יסמין או נודלס דקיקים. טיפ קטן: הוסיפו כף שמן שומשום בסוף ההקפצה לקבלת ניחוח אסייתי משכר.
שיפודי חזה עוף בגריל עם ירקות עונה
אין כמו מנגל קיצי בגינה או במרפסת. חותכים חזה עוף לקוביות, משרים אותו במרינדה של שמן זית, שום, פפריקה מעושנת וקצת דבש, ומשחילים על שיפודים יחד עם פלפל אדום, בצל, קישוא ופטריות. הצלייה על האש יוצרת טעם מעושן שמתחבר נהדר עם הירקות. מגישים לצד סלט ירוק גדול וטחינה, והתוצאה היא ארוחה קלילה אך חגיגית שמתאימה גם לאירוח.
קרדיט תמונה – pixabay